piątek, 15 sierpnia 2008

LECZO



Pomidorowy Tydzień






3 czerwone papryki
3 duże cebule
pół kilograma dojrzałych pomidorów
30 dag cukinii
3 łyżki oleju
po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki w proszku

Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych.
Pokrojoną dusić w garnku na rozgrzanym oleju na małym ogniu. Następnie dodać pokrojoną cebulę i razem dusić z papryką.
Kiedy papryka puści już sok, dodać sparzone i obrane ze skórki pomidory.
Na końcu wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię (ja nie obieram jej ze skórki). Dokładnie wymieszać, wsypać ostrą oraz słodką paprykę i doprawić solą.
Dusić przez około 5 minut bez przykrycia do chwili aż pomidory się rozpadną, a papryka pozostanie nadal jędrna.

Brak komentarzy: