środa, 9 lipca 2008

PLACKI ZIEMNIACZANE

Ziemniaczany Tydzień




Moje ulubione :)))

1 kg surowych, obranych ziemniaków zetrzeć na tarce bądź w robocie elektrycznym. Dodać 1 większą bądź 2 małe cebule. Następnie dodać dwa całe jajka, dwie łyżki mąki, pieprz i kminek. Smażyć na rozgrzanej patelni.
Ja lubię placki ze śmietaną i kefirem. :)

5 komentarzy:

Anonimowy pisze...

mniaaaam, ale narobiłaś mi smaka na placki ziemniaczane :D
buziaki
lilly

Muffinek pisze...

Bo były pyszne. :)))
Dziękuję Lilly, buziaki. :)))

Anonimowy pisze...

Ja zamiast kminku dodaje duzo majeranku, sa przepyszne. Sproboj zetrzec ziemniaki na duzych oczkach, wtedy placki wychodza naprawde chrupiace. pozdrawiam. katie

Muffinek pisze...

Katie, dziękuję za radę. :) Wypróbuję na pewno. Placki ziemniaczane często goszczą na moim stole gdyż je po prostu uwielbiam. :)
Pozdrawiam: Joasia vel Muffinek :)

Anonimowy pisze...

Spróbuj posiekać ziemniaki jeśli masz w robocie noże do tego. Wychodzą zupełnie inne. Baśka.