Ryba: 1 kg – 1,2 kg filetu z dorsza
Ciasto:
2 szklanki mąki
2-3 całe jajka
1 szklanka wody mineralnej gazowanej
trochę soli
3 papryki (każda inny kolor)
2-3 średnie cebule
1 słoik ogórków korniszonów
Pokroić i udusić na ½ szklanki oleju.
Zalewa:
2 szklanki wody
1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
2 łyżki octu zagotować
4 łyżki keczupu
2 łyżki cukru
trochę soli
Rybę panierować w cieście naleśnikowym.
Następnie usmażoną rybę układać warstwami w salaterce: ryba, warzywa, ryba itd., aż się skończą artykuły.
Zalać na wierzch ostudzoną zalewą.
Potrawę sporządzamy dzień przed podaniem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz