czwartek, 12 listopada 2009

RYBA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

Ryba: 1 kg – 1,2 kg filetu z dorsza

Ciasto:
2 szklanki mąki
2-3 całe jajka
1 szklanka wody mineralnej gazowanej
trochę soli

3 papryki (każda inny kolor)
2-3 średnie cebule
1 słoik ogórków korniszonów
Pokroić i udusić na ½ szklanki oleju.

Zalewa:
2 szklanki wody
1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
2 łyżki octu zagotować
4 łyżki keczupu
2 łyżki cukru
trochę soli


Rybę panierować w cieście naleśnikowym.

Następnie usmażoną rybę układać warstwami w salaterce: ryba, warzywa, ryba itd., aż się skończą artykuły.
Zalać na wierzch ostudzoną zalewą.

Potrawę sporządzamy dzień przed podaniem.

Smacznego.

Brak komentarzy: