Ciasto:
3 szklanki mąki,
1 margaryna,
3 łyżki cukru,
5 żółtek,
3 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżki śmietany
Masa:
½ sera (może być więcej),
1 jajko,
1 budyń śmietankowy,
½ szklanki cukru,
½ kostki margaryny lub masła (roztopić),
olejek cytrynowy, skórka z cytryny, rodzynki
Zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. Jedną część włożyć do zamrażarki. Drugą wyłożyć na blachę. Spód podpiec.
Masę serową wyrobić mikserem, wyłożyć na ciasto. Potem ułożyć brzoskwinie.
Ubić pianę z 5 białek, dodać ½ szklanki cukru, wyłożyć na owoce.
Potem zetrzeć na wierzch drugą część ciasta.
Piec ok. 1 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz