Składniki:
- 1 kg świeżych filetów rybnych, ew. mrożonych (np. morszczuka),
- dwa całe jajka,
- dwie małe suszone bułki,
- bułka tarta,
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Namoczyć w letnim mleku dwie bułki. Potem je odcisnąć. Zmielić dwukrotnie rybę i odciśnięte bułki.
Do zmielonej masy wbić dwa jajka i dokładnie wymieszać. Jeśli ryba była mrożona i masa jest rzadka, dodać ze 2-3 łyżki bułki tartej. Posolić, popieprzyć. Następnie uformować kotleciki, jak na mielone. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju.
Podawać z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej.
5 komentarzy:
ślinka cieknie!
Zapraszam Aguś :) :*
lubię takie kotlety, ale przyznaję, że jeszcze nie robiłam:D
Polecam dodać łyżkę majonezu, będą bardziej soczyste.
Chemini - dziękuję za radę. Wypróbuję na pewno. :)
Prześlij komentarz