niedziela, 19 lutego 2012

KOTLETY RYBNE

Składniki:
- 1 kg świeżych filetów rybnych, ew. mrożonych (np. morszczuka),
- dwa całe jajka,
- dwie małe suszone bułki,
- bułka tarta,
- sól, pieprz

Przygotowanie:
Namoczyć w letnim mleku dwie bułki. Potem je odcisnąć. Zmielić dwukrotnie rybę i odciśnięte bułki.
Do zmielonej masy wbić dwa jajka i dokładnie wymieszać. Jeśli ryba była mrożona i masa jest rzadka, dodać ze 2-3 łyżki bułki tartej. Posolić, popieprzyć. Następnie uformować kotleciki, jak na mielone. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju.



Podawać z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej.

5 komentarzy:

agabil1 pisze...

ślinka cieknie!

Muffinek pisze...

Zapraszam Aguś :) :*

Tara_Edyta pisze...

lubię takie kotlety, ale przyznaję, że jeszcze nie robiłam:D

Chemini pisze...

Polecam dodać łyżkę majonezu, będą bardziej soczyste.

Muffinek pisze...

Chemini - dziękuję za radę. Wypróbuję na pewno. :)